2017-08-02 09:37:29• hírek • Agerpres.ro

Ha a hónap első szerdája, akkor riasztás van

Augusztustól minden hónapban elvégzi a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) a polgári védelmi riasztó- és tájékoztató eszközök üzempróbáját, így értelemszerűen Szatmár megyében is..

Az IGSU közleménye szerint minden hónap első szerdáján 10 és 11 óra között fognak megszólalni a légvédelmi szirénák az ország mindegyik megyéjében. Az első üzempróbára augusztus 2-án, szerdán kerül sor.

Az ellenőrzések eredményeit megyeszinten összesítik, majd kielemzi ezeket a megyei katasztrófavédelmi bizottság.

Április 18-a és 21-e között országszerte átfogó polgári védelmi gyakorlat zajlott. A négy nap alatt 6.680 légvédelmi szirénát teszteltek a katasztrófariasztáshoz használható összesen 7.713 eszköz közül - emlékeztet a közlemény.

Az értesítés, a figyelmeztetés és a riasztás célja a polgárok és az anyagi javak biztonságba helyezése, illetve a katasztrófák hatásának minimalizálása. Leggyakrabban áradások esetén figyelmeztetik a lakosságot a szirénák segítségével. A hangüzeneteket és szirénákat technológiai balesetekkor, gátak átszakadásakor használják általában, de fegyveres támadások esetén is alkalmazandó a rendszer - mutat rá az IGSU.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: